Flexleasing - En fleksibel måde at have bil på

CORE Leasing A/S

Kort om flexleasing

Som begrebet antyder, er flexleasing en meget fleksibel måde at lease biler på. Kort fortalt betaler du kun mellem 0,5 og 2% af registreringsafgiften pr. måned i stedet for at betale det hele på én gang. Flexleasing kaldes også finansiel leasing, og er en mulighed, der blev introduceret i Danmark gennem loven om forholdsmæssig afgift i december 2008.

Med flexleasing får du tre klare fordele sammenlignet med køb af en bil på fuld afgift:

1. Din likviditet belastes langt mindre pga. betaling af afgiften i rater snarere end fuld indledende betaling.

2. Bedre mulighed for at komme bag rattet af drømmebilen, da udvalget af fine brugte biler med masser af udstyr og uden afgift og moms fra fx det tyske marked er kæmpestort.

3. Større fleksibilitet, da især dyrere biler er nemmere at sælge uden afgift.

Som nævnt i starten, er der 3 satser for den forholdsmæssige afgift, og de hænger sammen med bilens første registreringsdato. De første 3 måneder fra første registreringsdato skal der betales 2% af den fulde registreringsafgift pr. måned. Fra fjerde måned og indtil den 36. måned skal der betales 1% afgift/måned, og når bilen er fyldt 3 år, skal der kun betales 0,5% af afgiften hver måned.

Værd at vide om flexleasing

En flexleaset bil tilhører leasingselskabet, og du betaler udelukkende for råderetten i leasingperioden. På den måde kan man kalde leasing for en slags leje. Det er dog vigtigt at fremhæve 2 vigtige forpligtelser, du som leasingtager har:

For det første skal du selv stå for vedligeholdelse og reparation af bilen i hele leasingperioden. Dette er især vigtigt i relation til at bilen holder den budgetterede restværdi, og ikke skal afskrives yderligere pga. misligholdelse, skader etc.

For det andet står du selv for at videresælge bilen til tredjepart efter endt leasingperiode. Får du solgt bilen til den restværdi, der står i kontrakten, er det break-even for dig. Sælges den derimod til en lavere eller højere pris, er det dig der står med tabet hhv. gevinsten.

For at minimere risikoen for overraskelser på dette område, er det vigtigt at bilens restværdi i kontrakten sættes til et realistisk niveau.

Hvem er i målgruppen til flexleasing?

Skifter du bil regelmæssigt pga. varierende ønsker og økonomiske evner, er flexleasing oplagt for dig. Risikoen for stort værditab og svært salg af en bil på fuld afgift, reduceres markant, hvis du flexleaser i stedet for at købe.

Elsker du specialbiler som eksotiske sportsvogne, store SUV’er eller overdådige limousiner, hvor særpræg og udstyr er i top, er flexleasing også en relevant løsning. Denne type biler er væsentlig nemmere at både finde og sælge i udlandet, og det kan kun lade sig gøre med flexleasing.

Har du smag for meget dyre biler, er flexleasing også værd at overveje. Bilers afskrivning beregnes oftest i procent, og det trods alt er sjovere at afskrive på 500.000 end på 1,5 mio, og det er muligt, da biler på flexleasing altid er uden afgift.

Lever du en omskiftelig tilværelse som fx projektansat eller freelancer, og oplever skiftende behov for bil, bør du klart overveje flexleasing. Det muliggør leasingperioder helt ned til 1 måned, og giver dermed en stor fleksibilitet.

Retur til oversigten

Ofte stillede spørgsmål

For at gøre det ekstra let for dig, kan du finde de mest almindelige spørgsmål om flexleasing her. Kan du ikke finde svar, er du velkommen til at kontakte os direkte.

Flexleasing

Hvad er flexleasing?

Flexleasing giver brugeren større frihed ved betaling af registreringsafgiften i ratert. Du betaler 0.5 – 2% af den fulde registreringsafgift. Det betyder, at du får mulighed for at fokusere din likviditet mod køretøjet fremfor en høj engangsafgift.

Hvad giver flexleasing af muligheder?

Flexleasing bringer dig ét skridt nærmere drømmebilen. Særligt sportsbiler og mere luksuriøse køretøjer kommer indenfor rækkevidde, når de høje afgifter ikke skal betales på én gang.

Hvem flexleaser?

Flexleasing er ideelt for dig, der udskifter bilen ofte, da risikoen for stort værditab reduceres markant. Hvis du er motorsports-entusiast, får du også mulighed for at betale afgifterne i rater. Dermed får du højere likviditet til din drømmebil.

Hvor kan jeg flexlease?

Siden loven om forholdsmæssig afgift trådte i kraft i 2008, er flexleasing blevet en gængs mulighed hos de fleste leasingfirmaer. Ønsker du at læse mere om Core Leasing, er du velkommen til at klikke ind på vores side. Måske vi opfylder dine behov.