Leasing af hybrid og elbiler

CORE Leasing A/S

Hvis du ønsker dig en el-bil i det lidt dyrere segment, så bør den også leases

Med den nye finanslov 2020, er registreringsafgiften på el-biler i det dyrere segment steget ganske betragteligt. Hvis du drømmer om en el-bil og det ikke ligefrem skal være i den billige kategori som eksempelvis en Renault Fluent, så bør el-bilen selvfølgelig også leases, ligesom hvis du ønskede dig en bil, som er drevet af fossile brændstoffer.

Det betyder mindre kapitalbinding, lavere afskrivning og mindre risiko, og pga. betalingen af registreringsafgiften på månedlig basis, er leasingydelse særdeles attraktiv.

Elbiler er teknologifølsomme, derfor leasing

Gennem de seneste få år, er batteri- og lade teknologien udviklet voldsomt, og især rækkevidde og opladnings-hastighed forbedres for hver ny model, der kommer på markedet. Det ses bl.a. i den nye Audi e-tron, der på trods af sin størrelse, har en rækkevidde på op til 429 km. Disse teknologiske kvantespring er godt nyt for forbrugerne, men samtidig er den ekstreme udvikling med til at gøre en fx kun 3 år gammel bil teknologisk forældet, hvilket medfører et større forholdsmæssigt værditab end på andre biler.

Har du købt bilen, skal du derfor ikke kun afskrive på en højere værdi i form af prisen inkl. moms og afgift, men også en større afskrivning i procent, hvilket potentielt kan gøre køb af elbil til en kostbar fornøjelse.

Ved leasing af en elbil, vil afskrivning ske på nettoværdien uden moms og afgift, så i kroner og ører slipper du billigere end ved køb. Da bilen netop står uden moms og afgift, vil den også nemmere kunne sælges i udlandet, og dette større marked er med til at reducere den procentvise afskrivning. Hele regnestykket peger derfor mod leasing, især for de specielt teknologifølsomme elbiler.

Store besparelser ved splitleasing af elbiler

Har du forelsket dig i fx en Mercedes-Benz EQC, kravler salgsprisen med udstyr nemt op på 1 mio. Vælger du sådan en bil som firmabil, bliver du firmbilsbeskattet af ca. kr. 225.000,- årligt udover din almindelige løn. På nær en reduktion i skattegrundlaget til 75% når bilen fylder tre år, så er din firmabilsbeskatning lineær igennem hele ejertiden. Vælger du privat køb tager du selv risikoen for den potentielt høje afskrivning.

Ved splitleasing af en elbil, bliver den månedlige ydelse – både totalydelsen såvel som den private andel – meget lav grundet den månedlige betaling af registreringsafgift, hvilket gør denne leasingform særdeles attraktiv for elbiler.

Leasing af elbiler giver samme fordele som andre biler

Set lidt ovenfra er en elbil bare en bil ligesom alle andre biler, og derfor giver leasing af elbiler alle de samme fordele som leasing af andre biler. Det har vi skrevet en masse om i vores leasingguide, men i flæng nævner vi:

  • Fleksibilitet; skift bil ofte med mindre økonomisk risiko end ved køb
  • Likviditet: du binder mindre kapital i bilen
  • Afskrivning: Værditabet beregnes af bilens lave nettopris
  • Forsikring: Vi forsikrer gennem en puljeordning, og kan i 9 ud af 10 tilfælde tilbyde en bedre og billigere forsikring end du selv kan opnå.

Har du kig på en elbil, og vil vide mere om hvilken løsning der er bedst for dig, skal du ikke tøve med at kontakte os. Vores varemærke er individuel og skræddersyet rådgivning indenfor alt omkring leasing, og vi hjælper dig trygt, både ind i leasingaftale og ud igen.

Retur til oversigten