Vælg den rigtige leasingperiode

CORE Leasing A/S

Overvejelser omkring leasingperiode

Når skal lease en bil, er det ikke ligegyldigt hvilken leasingperiode du vælger. Er dit behov tidsbegrænset? Har du en længere tidshorisont? Er du usikker på hvilken leasingperiode der passer til dig?

De fleste leasingaftaler for flexleasing, herunder også sæsonleasing og splitleasing, er på 12 måneder. Denne leasingperiode giver den bedste kombination af stabilitet og afskrivning, dvs. man skal ikke tænke på bilskifte hvert kvartal eller halvår, samtidig med at afgiften beregnes på et nyt, lavere grundlag en gang årligt.

Leasingperiode ved korttidsleasing

Når kunderne af den ene eller anden grund har behov for en bil i en kortere periode end 12 måneder, er dette nemt at gøre med flexleasing. Har din virksomhed fx et kortvarigt behov for en bil i forbindelse med en projektansættelse, kan der laves aftaler helt ned til 1 måneds varighed. Ved korttidsleasing laves beregningen ud fra en specifik periode, der så bestemmer bl.a. en mindre afskrivning.

Fordelen ved en kort leasingperiode sammenlignet med leje er, at udvalget af lækre lejebiler er væsentligt mindre (og dyrere) end udvalget af leasingbiler, så du får en federe bil til samme eller lavere pris end en lejebil.

Langtidsleasing

En leasingperiode på mere end 12 måneder kaldes langtidsleasing. Typisk forbindes en lang leasingperiode med operationel leasing (privatleasing), og langtidsleasing vælges primært for at få en længere leasingaftale med mere stabilitet, tryghed og forudsigelighed.

Leasingperioder på mere end 36 måneder ses sjældent, da det i sådanne tilfælde bedre kan betale sig at købe bilen, eller få den finansieret gennem traditionel lånefinansiering.

Vi rådgiver gerne om den rette leasingperiode for dig

Er du tvivl om hvilken leasingperiode, der er den helt rigtige for dig, deler vi gerne ud af vores erfaring, og finder den bedste løsning ud fra dine behov.

Selv om det betaler sig at ramme nogenlunde rigtigt fra starten, giver flexleasing en stor fleksibilitet, og ændres behovet undervejs i leasingperioden, kan aftalen forholdsvis nemt ændres, så den passer til dit aktuelle behov.

Retur til oversigten