Privatleasing - Slip for vedligeholdelse

CORE Leasing A/S

Hvad er privatleasing?

Privatleasing kaldes også operationel leasing, og er i store træk en flexleasing-aftale med yderligere tryghed og for fordele for dig. Privatleasing er mest udbredt blandt nye biler, og med leasingperioder på typisk 36 måneder.

Målgruppen for privatleasing er personer, der har brug for en bil, men ikke ønsker at binde en større sum penge i en, gerne vil slippe for bekymringer om service, reparation og vedligeholdelse, og som skifter bil med mindre end 3-4 års mellemrum.

Privatleasing kaldes netop for privatleasing, da den primære andel af leasingtagerne er netop private personer. Årsagen er, at de fleste privatøkonomier er mere sårbare end virksomheders økonomi, og trygheden ved privatleasing er derfor mest relevant for dem.

Flexleasing-aftale

Fordelene ved privatleasing

I forhold til flexleasing, adskiller privatleasing sig på 3 primære områder.

Hvor du ved flexleasing selv har ansvaret for de løbende omkostninger samt videresalg af bilen ved aftalens udløb, forholder det sig omvendt ved privatleasing. Her ligger hele ansvaret for bilen hos leasingudbyderen, der varetager alle udgifter undtagen brændstof og bøder. På den måde sikres du en forudsigelig aftale.

Da privatleasing fritager dig for mange økonomiske forpligtelser, bliver leasingfirmaet nødt til at tage en del økonomiske forbehold i aftalen. Det påvirker især førstegangsydelsen og den månedlige ydelse, der er højere en ved flexleasing af en identisk bil. Denne merpris bør betragtes som en slags forsikring mod uforudsete udgifter, og totaløkonomien i en 12-måneders privatleasing-aftale for en given bil, er ofte kun marginalt højere end en flexleasing-aftale for samme bil.

Ved flexleasing indestår du selv for restværdien af bilen ved aftalens udløb, men ved privatleasing undgår du helt denne forpligtelse. Når du fx efter 12 måneder er færdig med en aktuel privatleasing-aftale, skal du blot returnere bilen til leasingvirksomheden, og du er frit stillet til at tegne en ny aftale efter eget valg.

Er privatleasing noget for mig?

Uanset om du er på udkig efter din første Porsche, er på vej til din femte Bentley, har set dig lun på en helt speciel McLaren, eller blot har brug for en

Privatleasing er en særlig god finansierings og leasing-løsning for dig, der ikke har lyst eller råd til at betale en bil kontant. I stedet for at betale af på din købte bil i nogle år, lægger du en udbetaling (førstegangsydelse) og betaler en fast månedlig ydelse. På den måde slipper du for at skulle optage et lån, og du risikerer ikke at stå tilbage med en bil med tvivlsom restværdi, når lånet er indfriet.

Privatleasing er også oplagt, hvis du er vant til at købe ny bil med få års mellemrum. Alle bilers værdi falder mere de første år, end når bilen har nået en vis alder. Ved at vælge privatleasing slipper du altså for at hæfte for et stort værditab, hver gang du skifter bil.

Ved privatleasing af bil, skal du ikke stå for løbende vedligeholdelse af bilen, og slipper på den måde for bekymringer og udgifter til service eller mekaniske reparationer. Disse udgifter er inkluderet i den månedlige ydelse, og du vil derfor have et bedre overblik over dine leasingudgifter uden økonomiske overraskelser

Retur til oversigten