Splitleasing - Firmabil i privatbrug

CORE Leasing A/S

Splitleasing er det attraktive og skattefrie alternativ til firmabilen

Har du leaset en bil i virksomheden eller har din arbejdsgiver erhvervsleaset en bil, og ønsker du at anvende den privat, er splitleasing en oplagt løsning. I al sin enkelhed består en splitleasing-aftale af 2 flexleasingkontrakter på samme bil; en til virksomheden og en til dig. På den måde deles udgifterne til bilen jfr. en procentvis fordeling, og du bliver derfor ikke beskattet af privat anvendelse af bilen.

Hvor firmabiler i traditionel forstand er nye flådebiler med et givent niveau af udstyr, er der ved splitleasing mulighed for at vælge flere forskellige biler. De mest populære biler er 3-4 år gamle premium-biler med masser af udstyr. Disse biler matcher eller trumfer ofte nye firmabiler i pris, og øger den daglige køreglæde markant for brugeren.

Endeligt giver splitleasing en større fleksibilitet i forhold til traditionel leasing af firmabiler, da leasingaftalerne oftest er på 12 måneder. Denne fleksibilitet kan bruges til at skifte bil oftere, imødekomme forandringer i virksomheden etc.

Med splitleasing undgår du beskatning og deler bil-omkostningerne med virksomheden

Den største fordel ved splitleasing er, at din virksomhed eller arbejdsgiver sparer en del af omkostningerne til bilen, og at du som bruger undgår at blive beskattet af firmabil. Alle udgifter i form af finansielle omkostninger og driftsomkostninger deles imellem virksomheden og dig privat. Det inkluderer førstegangsydelse, månedlig leasingydelse, brændstof, service og reparation, forsikring, og den grønne ejerafgift.

Hver måned modtager begge parter derfor hver deres faktura, som relaterer sig til det akkumulerede forbrug af bilen i de foregående måneder. Hvis bilen eksempelvis har kørt 80% af kilometerne for virksomheden, faktureres virksomheden 80% af de samlede omkostninger, mens du som privatperson afregnes 20%.

Ved splitleasing får din virksomhed eller arbejdsgiver den fordel, at de sparer en del af udgifterne til bilen, og samtidigt sparer du udgiften til beskatning af din firmabil. Splitleasing er på den måde en win-win løsning.

Splitleasing med supernemt kørselsregnskab

SKAT’s regler kræver at der føres præcist kørselsregnskab, der viser fordelingen mellem virksomhedsrelateret hhv. privat kørsel. Det fungerer supernemt i praksis, med en elektronisk kørebog, hvor du ved start af hver tur, angiver om det er for virksomheden eller privat.

Denne kørebog vil dokumentere fordelingen af kørslen, og du får mulighed for at bekræfte eller redigere fordelingen, inden du i starten af måneden skal godkende den foregående måneds kørsel.

Kontakt os allerede i dag for en uforpligtende dialog og om hvordan splitleasing kan medvirke til at realisere dine ønsker og hjælpe dig med at undgå firmabil-beskatning.

Ring: +45 70 55 55 90kg@coreleasing.dk