Erhvervsleasing - Leasing for virksomheder

CORE Leasing A/S

Erhvervsleasing i hovedtræk

Erhvervsleasing betyder, at det er dit firma eller din virksomhed, der står for alle omkostningerne i forbindelse med den leasede bil. Hvis bilen udelukkende anvendes i erhvervsmæssig sammenhæng, er leasingydelsen fuldt fradragsberettiget. Afhængig af om bilen er på hvide eller gule nummerplader, kan momsen også fratrækkes i virksomhedens regnskab.

Erhvervsleasing er især fordelagtigt for virksomheder, hvor bilen eller bilerne udelukkende skal bruges i professionelt øjemed. For firmaer og virksomheder er det meget almindeligt at lease deres biler, da det blandt andet give den fordel, at momsen kan løftes som erhvervsdrivende.

Fordelene ved erhvervsleasing

De primære fordele ved erhvervsleasing er:

1) Fleksibilitet. Modsat de traditionelle leasingaftaler, nybilsforhandlerne og flere banker udbyder, som typisk er på 36 måneder, kan erhvervsleasing baseret på flexleasing, laves med præcis den varighed, der passer bedst til virksomheden. Det er især fordelagtigt ved fx projektansættelser og periodiske behov. Dertil er det nemmere at tilpasse aftalen undervejs, så biløkonomien i højere grad kan følge med forandringer i virksomheden.

2) Likviditet. Erhvervsleasing er en fordel for virksomhedens likviditet, da der ikke skal investeres beløb i samme størrelsesorden, som i forbindelse med køb eller konventionel lånefinansiering. Dette betyder med andre ord, at virksomheden vil kunne råde over en større portion kapital, som ellers ville være bundet i deres biler.

3) Udvalg. Med en erhvervsleasingaftale baseret på flexleasing, behøver man ikke nøjes med et begrænset udvalg af nye biler på det danske marked. Det er derimod muligt at vælge mellem mange fine og veludstyrede biler på fx det tyske brugtmarked. Vælger I tilmed en bil, der er ældre end 36 måneder fra første registreringsdato, koster den kun 0,5% i afgift pr. måned, og alt i alt betyder det mere bil for pengene.

Retur til oversigten

Værd at vide om erhvervsleasing

Det er vigtigt at huske på, at hvis du anvender en erhvervsleaset bil til privat kørsel, vil du blive beskattet privat jfr. reglerne om beskatning af fri bil. SKAT laver tit stikprøvekontroller, og bøderne ved privat anvendelse af biler på erhvervsleasingaftaler er ofte ret store.

Er der derfor en eller anden grad af privat anvendelse af en eller flere af virksomhedens erhvervsleasede biler, anbefaler vi at lave splitleasing-aftaler i stedet for ren erhvervsleasing. Med splitleasing er administrationen langt nemmere (via en elektronisk kørebog), og man undgår samtidig beskatning og bøder.

For mere om splitleasing, tryk på knappen

Splitleasing