Sæsonleasing – bil efter årstiden

CORE Leasing A/S

Hvad er sæsonleasing?

Sæsonleasing minder meget om flexleasing. Ved sæsonleasing betales der af på registreringsafgiften hver måned ligesom ved flexleasing. Det unikke ved sæsonleasing er et fokus på leasing af sæsonbetonede biler som fx cabriolet’er, sportsvogne og SUV’er.

En sæsonleasing-aftale består af 2 leasingkontrakter på samme bil. Har du fx en cabriolet, vil den ene kontrakt være en helt almindelig flexleasing-kontrakt i sommerhalvåret, hvor du kører i bilen, fx fra april til september. Den anden kontrakt vil være en stilstandskontrakt, hvor bilen er afmeldt og står opbevaret i vinterhalvåret.

Aftalen i sommerhalvåret – den aktive del, hvor du anvender bilen – er i reglen en 6-måneders flexleasing-aftale. Kravet til udarbejdelse af 2 kontrakter blev indført af SKAT i 2018, og der er derfor der også skal laves en stilstandskontrakt. En stilstandskontrakt gør det bl.a. også nemmere at forsikre bilen i vinterhalvåret.

Flexleasing

Fordelene ved sæsonleasing

Sæsonleasing giver store fordele for dig, der bl.a. vil køre i sæsonbetonede biler i en afgrænset periode hvert år. Periodernes varighed er nemlig helt op til dig at definere. Hvis din ønskebil om sommeren er en Ferrari 488 Spider eller en Mercedes-Benz S Cabriolet, og en Range Rover Sport om vinteren, kan dette lade sig gøre med sæsonleasing.

Når den aktive periode afgrænses til fx april-september, undgår du at skulle betale af på registreringsafgiften i vinterhalvåret, hvor du alligevel har svært ved at nyde den åbne bil. Du skal stadigvæk betale for alle 12 måneder, men den samlede månedlige ydelse vil være markant lavere sammenlignet med en aftale med 12 aktive måneder. En ting er at du ikke skal betale af på afgiften i de 6 passive måneder, du har samtidig væsentlig lavere udgifter til forsikring, grøn afgift, service, reparation og brændstof.

Udnyt den store fleksibilitet i sæsonleasing

Med sæsonleasing får du den ultimative frihed til selv at bestemme leasingperioderne samtidig med, at udgifterne bliver lavere end ved almindelig flexleasing. I stilstandsperioden kan du vælge mellem at opbevare bilen hos dig selv, eller få den opbevaret hos en af os godkendt partner, der specialiserer sig i optimal opbevaring af biler.

Vi har gennem tiden rådgivet mange kunder omkring sæsonleasing, og haft fornøjelsen af at finde og formidle rigtig mange fine sæsonleasing-biler. Folkene hos CORE Leasing har igennem årene opbygget et stort netværk af samarbejdspartnere rundt omkring i Europa, hvorfra du kan vælge din drømmebil ud fra et spændende og stort udvalg. Vores lange erfaring i branchen har også sikret os tætte relationer til SKAT, så vi er altid opdaterede på love og regler, og sikrer på den måde at du får den bedst mulige aftale indenfor de gældende regler.

Sæsonleasing henvender sig både til private, til erhverv og endda også som splitleasingaftale i den aktive periode. Kontakt os for rådgivning om sæsonleasing, der passer præcis til dit behov.

Retur til oversigten